Samba4Kidz clip in de maak

Eindelijk heb ik Samba4Kidz kunnen laten filmen! Samba4Kidz is een educatief muziekconcept in de vorm van een mini-cursus Braziliaanse percussie voor kinderen (groep 7 & 8 basisonderwijs).

Ik was geïnspireerd geraakt door de kids die ik in Brazilië percussie zag spelen. De grooves die ze speelden in hun ongeremde onbevangenheid boeiden me mateloos, en zij waren super geïnteresseerd in mijn drumskills. Zo ontstond er interactie, uitwisseling van kennis, muziek, vriendschappen en via een aantal jongens met wie ik in de loop van de jaren veel muziek maakte kwam ik uiteindelijk terecht bij één van Rio de Janeiro's grootste sambascholen, Unidos da Tijuca, waar ik een half jaar in de 'bateria', de drumband, heb gespeeld. Het inspireerde me tot het creëren van wat nu Samba4Kidz is.

In de loop van de jaren heb ik op veel scholen in de omgeving Helmond Samba4Kidz gedaan en telkens weer een beetje bijgeschaafd en doorontwikkeld. Daarbij is de input van de kinderen zelf het belangrijkst geweest. Ik geloof dat Samba4Kidz een geweldig concept is en ik wil er graag overal in Nederland mee gaan werken.

Het ontbrak me echter nog aan goed pr-materiaal zoals een professionele videoclip waarin je ziet wat Samba4Kidz is en hoe kinderen erop reageren. Ik ben er nu in geslaagd om een Samba4Kidz op een school te doen, (De Regenboog in Geldrop) en het professioneel te laten filmen. Gijs en Thomas hebben heel wat giga-bite-jes op de gevoelige plaat weten vast te leggen. De clip wordt ge-edit 'as we speak'. In het filmpje krijg je een indruk van de lessen, het samen spelen met de hele klas, de energie die vrij komt, de ontdekking van klank, verschillende instrumenten, hoe mooi ritmische patronen samenvallen en de loop van de mini-cursus van begin tot eind. Ook komt de doelgroep zelf aan het woord en vertelt een aantal kinderen over hoe ze het hebben ervaren en wat het met hen deed. Ik ben heel blij dat ik dadelijk op heel veel basisscholen de mogelijkheid van Samba4Kidz kan aanbieden! In januari 2016 komt de clip online, dus nog heel even geduld.
Geplaatst in Uncategorized.